Emma Robson

Managing Director

Emma Robson is een bekroonde journalist met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van media en communicatie. Zij begon als verslaggever bij Reuters en werkte vervolgens voor Knight-Ridder, het UN Development Programme, BBC radio en televisie en Bloomberg. Voor het UNDP deed zij verslag van de effecten van de ontwikkelingshulp in 26 landen. Bij Reuters Financial Television lag de nadruk op het Europese bedrijfsleven en interviewde zij tal van bestuursleden van grote ondernemingen. Emma won in 1999 de AEX prijs voor omroepjournalistiek voor de tv-serie De Beslissers. In 1999 zette zij Media Wise op. Sindsdien helpt zij topmanagers bij het identificeren, formuleren en uitdragen van kernboodschappen. Emma is van huis uit Engelstalig maar ook vloeiend in het Nederlands, Frans, Italiaans en Spaans. Zij heeft een Masters in de Frans, Spaans en Italiaanse talen van Cambridge University, Engeland. Ze heeft ook een diploma als docent Engels (TEFL).

Barbara Gray

TV Journalist and Media Coach

Barbara is a bicultural TV journalist and trilingual (English, French and German) living and working in Paris for over 30 years initially for ABC News US, then ITV News (ITN) GB and subsequently as a freelance news producer for BBC TV and Radio, Channel 4 News, CNN, NBC, Reuters. After having realised hundreds of television interviews in both English and French, Barbara naturally transformed herself into a media trainer, carrying out teaching in how to handle the media, public speaking and crisis management for top executives in both English and French in France and abroad. Although she has been a media trainer for several years she remains a freelance TV journalist essentially for British and US broadcasters.

Bristol | UK]

Gemma Bird

PR & Communications Adviser

Gemma is een meertalige PR professional die met Media Wise werkt aan meertalige communicatie trainingen. Met Engels als haar moedertaal spreekt Gemma ook vloeiend Frans, Nederlands en Spaans en heeft een bachelor in buitenlandse talen aan de Universiteit van Manchester (VK) en is een gekwalificeerd leraar voor Engels als tweede taal. Gemma werkt al een aantal jaren als Public Relations/ Marketing Communicatie consultant in Europa en wereldwijd, werkzaam voor klanten in sectoren als voedsel, financiën, lifestyle, textiel, technologie en juridische zaken. Gemma neemt een begrip van interculturele gevoeligheden mee in haar werk, omdat zij gewoond heeft in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zuid-Amerika en Nederland.

Sinead Hewson

Senior Communicatie Adviseur

In de meer dan twintig jaar dat Sinead in het communicatievak actief is, heeft zij zich gespecialiseerd in gezondheid en voedselveiligheid. Geholpen door een gedegen kennis van marketingcommunicatie helpt zij wetenschappers, technische experts en topmensen om wetenschappelijke informatie te vertalen in geloofwaardige boodschappen die door de verschillende partijen begrepen worden. Sinead heeft zowel in Ierland als daarbuiten communicatiestrategieën ontwikkeld en uitgevoerd. Zij heeft onder meer voor Safefood, Diageo, Procter & Gamble, McDonald’s, Biogen, Alliance-Boots, en het Europees Instituut voor de Gezondheid van de Vrouw gewerkt. Sinead woont in Nederland en werkt op projectbasis voor Media Wise.

Carsten Heer

Senior Communications Adviser and trainer

Carsten started out his career as a lawyer with Lufthansa, before becoming an international journalist working in his native German and English. For over 10 years now has applied that experience and expertise to his work as international media and communications trainer. Carsten develops and delivers tailored communications training and coaching programmes for organisations – including top management, experts and stakeholders. As a former international television journalist and adviser based in London, Hamburg and Lyon (EURONEWS, DOW JONES, BLOOMBERG NEWS), Carsten takes an evidence- or news-based approach to storytelling together with the Media Wise network colleagues. As a fully qualified lawyer (bar exam), Carsten is often called upon to work at the interface between regulation issues and the public.

Ann-Nina Finne

Crisis Communicatie

Ann-Nina werkt al meer dan 15 jaar in de journalistiek en communicatie in haar geboorteland Finland, Nederland, Zweden, Denemarken en is momenteel adviseur voor crisis communicatie bij een Zweedse lokale overheidsinstelling. Van 2007 tot 2009 werkte zij met International Media Support aan de bevordering van de persvrijheid in de Arabische wereld en China binnen een programma dat gefinancierd werd door het Deens Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2006 was Ann-Nina gevestigd in Amsterdam en werkte met Media Wise aan media trainingen en adviseerde over issues management. Ann-Nina begon als journalist in Finland, waar zij 10 jaar als correspondent/producers voor de Finse nationale omroep YLE werkte. Ze deed verslag van algemeen en economische nieuws voor radio en TV. Haar laatste opdracht voor YLE was als speciale onderzoeksjournalist voor de productie van een reeks diepgaande documentaires. Ann-Nina heeft een Master geschiedenis en politicologie van de Universiteit van Åbo Akademi in Finland. Ze spreekt vloeiend Engels en Deens en heeft Fins en Zweeds als moedertaal.

Paul Anstiss

Audiovisueel regisseur/producer en communicatietrainer

Anstiss is een ervaren omroepjournalist, audiovisueel regisseur/producer en mediatrainer. Hij werkt op projectbasis voor Media Wise als communicatietrainer en videoregisseur/producer. Paul heeft meer dan twintig jaar ervaring als communicatieadviseur en verslaggever op het gebied van nieuws, actualiteiten en financiën en economie. Hij heeft als verslaggever, presentator en producer voor de BBC gewerkt en voor verschillende omroepen in Groot-Brittannië en de VS. Paul trad regelmatig op in Breakfast News van de BBC, News 24 en Today, het meest invloedrijke politieke radioprogramma in Groot-Brittannië. Paul heeft met zijn trainingen al talloze topmensen van grote bedrijven meer zelfvertrouwen gegeven in hun omgang met de media en hen geholpen om hun kernboodschappen effectiever te communiceren. Hij heeft ook bedrijfsvideo’s en webcasts geregisseerd en geproduceerd voor bedrijven als HSBC en PriceWaterhouseCoopers.

David Hammelburg

Audiovisual/Media Training

David Hammelburg is een internationaal tv-journalist and programmamaker gevestigd in New York. Hij werd geboren in Nederlands maar opgeleid in de VS. David werkt nu al bijna twee decennia als correspondent van Amerikaans en wereld nieuws voor Europese omroepen, voornamelijk uit Nederland en Duitsland. David was de Amerikaanse hoofdredacteur voor Netwerk, een actualiteitenrubriek op de Nederlands publieke omroep, en maakte reportages van uiteenlopende onderwerpen zoals de orkaan Katrina, politieke issues, de oorlog in Irak en de Arabische gemeenschap in de VS. Hij werkte ook als correspondent voor Net 5, waarvoor hij live verslag deed van gebeurtenissen als 9/11, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en conflicten in het Midden-Oosten. David heeft een Master internationale betrekkingen en Midden-Oostenstudies van de American University in Washington en een Bachelor politicologie en internationale betrekkingen van Clary University in Worcester. David doet samen met Media Wise media trainingen en audiovisuele projecten, zowel in de VS als in Europa.

Martijn Pantlin

Designer/Web/Project Manager

Martijn Pantlin biedt een ongewone combinatie van grafisch design, web ontwikkeling en 3D grafische services aan Media Wise en haar klanten. Martijn studeerde architectuur aan de Universiteit van Delft en woont op een boot aan een Amsterdamse gracht. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen de internationale video game industrie in ontwikkeling en management rollen. Hij heeft Engels en Nederlands als moedertalen.